Padlófűtés vékony rétegben

Padlófűtés még sosem volt ilyen egyszerű!
A Danfoss újdonságával, a Danfoss ECmat Aqua  meleg vizes fűtőszőnyeggel most Ön és érezheti a tökéletes komfortot, akár lakásfelújításról, akár új építésről is legyen szó. Köztudott, hogy az alulról jövő meleg az emberi szervezet számára ideálishoz nagyon közeli hőérzetet eredményez.

Gazdaságos megoldás
A jó hőérzet azt is jelenti, hogy a helyiség hőmérséklete akár 2-3 Celsius fokkal is csökkenthető, így ugyanazon komfortszinthez kevesebb energia szükséges mit pl. radiátoros fűtés esetében. Ez energiamegtakarítást jelent.
EcMat Aqua 
 Termékek Kis helyigény
A Danfoss ECmat Aqua mindössze 10 mm helyet foglal, és az aljzatkiegyenlítő rétegben is elfér. Mivel a fűtőszőnyeg közel van a felszínhez, és gyorsan felfűti a burkolatot, ezért fürdőszobákba kifejezetten ideális megoldás.

Meglévő fűtésrendszerbe is
A Danfoss ECmat Aqua akár meglévő fűtésrendszerhez is illeszthető, a keringtető szivattyú teljesítményétől függően. A Danfoss tudja, hogy egy gyenge minőségű padlófűtés javítása milyen költséges, ezért az ECmat Aqua gyártásakor csak a legkiválóbb anyagokat használja, hogy a padlófűtését Ön gondtalanul élvezhesse.

Az EcMat Aqua fektetése egyszerű!

A Danfoss ECmat Aqua egy meleg vizes, vékony (mindössze 10 mm), padlófűtő szőnyeg, melyet elsősorban felújításoknál, illetve alacsony padlószint esetén lehet alkalmazni. A rendszer lelke a 8 mm átmérőjű PE-RT cső, amely egy 50 cm széles öntapadó műanyag hálóra van a megfelelő kiosztással rögzítve.

A Danfoss ECmat Aqua 6 m-es hosszúságban kapható (3 m2 felület fűtésére alkalmas), melyből szükség esetén rövidíteni lehet. A csatlakozó/elosztó fitting használatával egy helyiségbe akár 3 db szőnyeg is lefektethető (maximum 9 m2). Ha 2, vagy 3 szőnyeget kell használni, és rövidíteni kell azokat, mindegyiknek ugyanolyan méretűnek kell lennie.

A fűtőszőnyeg fektetése rendkívül egyszerű, az öntapadó aljnak köszönhetően. A háló bevágásával a fektetési irány pedig könnyen megváltoztatható.

A Danfoss ECmat Aqua egyszerűen csatlakoztatható a meglévő fűtésrendszerhez, a szabályozását visszatérő víz hőmérséklet korlátozóval lehet végezni.

A szőnyeg felújításokhoz is használható, akár meglévő padlóra is fektethető. A 10 mm vékony szőnyeg alig foglal helyet a padlóban, kerülhet rá bármilyen kőburkolat, járólap. A padlófűtés kiegészítő fűtésként, vagy kizárólagos fűtésként is alkalmazható, és jelentősen növeli a helyiség komfortját.

Tartozékok, szabályozók

Visszatérő víz hőmérséklet korlátozáshoz: FHV-R szelep (003L1014) FJVR (003L1040) érzékelővel. Visszatérő víz hőmérséklet korlátozáshoz: beépíthető FHV-R szelep (003L1000) FJVR (003L1040) érzékelővel. Szobahőmérséklet alapján való szabályozáshoz: beépíthető FHV-A szelep (003L1001) RA érzékelővel (013G2980)
088L9282 Csatlakozó szett
1 szőnyeg beépítéséhez
088L9284 Csatlakozó szett
2 szőnyeg beépítéséhez
088L9286 Csatlakozó szett
3 szőnyeg beépítéséhez
     

Eurovill Profi Kft.
1044. Budapest,
Perényi Zs. u. 10.
Tel: 36 1 3704373

Eurovill Profi Kft. a Facebook-on

Kapcsolódó letöltések

 

ECmat Aqua szórólap

ECmat Aqua szórólap

ECmat Aqua szerelési útmutató

ECmat Aqua szerelési útmutató